Kunstneren

Silja Skag er født og bosatt i Bergen.

Silja Skag

Jeg heter Silja Skag og er født og bosatt i Bergen.

Jeg velger og kalle meg selv for kunstner, Jeg er en selvlært og har ingen utfordringer med og kalle meg selv kunstner. Jeg velger og se på det slik at jeg har fått et talent/ gave. Og når folk liker og kjøper bildene, så er det svar nok for meg. Det finnes glitrende amatører som har hevet seg opp i profesjonell berømmelse.

I 2012 bestemte jeg meg for og satse fullt og helt på kunsten, og driver i dag Alvøen kunst.

Jeg er mest kjent for mine «Jeg kan ikke male-kurs» og eventer. Hun selger i dag kunst, male-kurs for nybegynneren, og har ulike eventer som utdrikningslag. Jeg har lurt mange brud og brudgommer her i disse lokalene.

Mine bilder skal være «glad kunst»!

Min verden består av sterke farger, artige figurer også kaldt Småfolket. Jeg maler også abstrakte malerier. Jeg har helt siden jeg var liten vært veldig opptatt av farger. Bildene mine har en positiv energi, og utstråler helt klart humor og glede. Jeg mener at folk trenger, og har behov for farger i sine omgivelser.

«At jeg hadde kunstneriske evner ble tidlig oppdaget av en nabo som tidligere tegnet for Bergens avisen BT. Selv var jeg så liten den gang, at jeg rynket på nesen og så rart på mannen.

Det beste jeg vet med å male er at der finnes ingen regler, i hvert fall ikke i min verden.. Det er befriende å lage bilder i form av figurer eller abstrakte bilder og som bobler av glede og glade farger, men som kan gi gjenklang i andres opplevelser og følelser.

Med disse maleriene fokuserer jeg mye på spontanitet og god komposisjon. Jeg likar at betrakteren kan se forskjellige ting i maleriene, og at dette er veldig forskjellig fra person til person. «Småfolkene» som jeg likar å kalle de – dukkar stadig oftere opp, disse bildene blir alle glade av og ha i hus.

Teknikkene hun bruker er akryl, spray maling og tusjer.

Jeg jobbet en del år med å finne mitt kunstneriske uttrykk.. Hvordan jeg skulle kombinere figurativt og abstrakt. Jeg likte og holde på med begge to uttrykks former. Nå har hun endelig funnet frem til en formel hun trives med. Nå blir det noe abstrakt, portretter og små folket, da har jeg litt og velge i om jeg skulle gå lei.

Hvis jeg klarer å både glede folk med mine farger og motiver, da har jeg oppnådd det jeg ønsker som kunster. Og så er det så kjekt at folk kjøper kunsten min, og vil ha mine bilder i sine hjem.

Bilder kan kjøpes og bestilles.

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter