Malemedier

 

Malemedier er noe man blander inn i akrylmalingen for og oppnå en effekt. Eksempler på dette kan være å oppnå glans, beskyttelse og struktur i bildet.

Malingstyper

AKRYL GESSO PRIMER (GRUNNING)

Til forbehandling av lerret, dekker godt. En rimelig versjon kan være akryl tak og veggmaling du har hjemme.

MODELERINGSPASTE

Tykk, hvit paste som brukes til opphøyde partier, strukturbehandling. Legges på lerretet med malekniv, eller man blander den rett i malingen for å gjøre den tykkere (et annet alternativ kan være finsparkel du har hjemme).

RETARDER

Retarder er et tilsetningsstoff som brukes til å forlenge akrylfargenes tørketid. Nyttig ved vått-i-vått teknikker og til å forhindre at fargene danner hinne på paletten.
f. eks. ved teknikker hvor fargene skal gå gradvis over i hverandre.

VARNICH

Acrylic gloss varnish, er en blank ferniss som beskytter akrylmalerier og gir en blank overflate. Acrylic matt varnish, er en matt ferniss som beskytter akrylmalerier, og gir en matt overflate.
Gloss varnish og matt varnish kan blandes for å oppnå en silkematt eller medium glans.

DECOUPAGE LAKKLIM

Kombinert lim og lakk i ett til å feste gjenstander som bilder, papir, og papp til lerretet. Utmerket til Collage.

SOFT GELS (Spør deg litt frem i butikken)

Golden Gel malemedier gir mulighet for å lage konsistenser, som går fra de tyntflytende til de som kan modelleres. De kan gi forskjellige grader av transparens og finish. De kan brukes ved lasering, til å strekke fargene, skape tekstur, justere fargeglansen og fungerer som klebemiddel til collager.

MERK: Matte Gels og Malemidler er ikke beregnet til å bli brukt som en ferniss over det ferdige motivet. De kan bli ugjennomsiktige når de tørker, så man ikke kan se det underliggende motivet. Det anbefales at man prøver seg frem. Disse malemidlene kan brukes til å skape teksturvirkning på mange forskjellige måter.

De varierer i konsistens fra det flytende til noe som er så fast at det kan formes. De fremstår mere eller mindre skinnende og gjennomsiktige. Bruk dem til lasering, til å strekke fargene med, skape teksturvirkning, eller endre finish. Mange av dem kan brukes som fremragende klebemidler til collagearbeider:

TOP COAT

Har samme funksjon som decoupage lakklim, men brukes til tykkere dekorpapir og foto.

ANDRE MALEMEDIER

Papir, dekorpapir, utklipp, foto, sand, salt, sagflis, krydder, sparkel og lignende.

Til toppen | Neste side, maleteknikker

 Posted by at 7:43 pm

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>